Navigacija | O blogu in avtorju

O blogu in avtorju

                     

Odločil sem se pisati o naših gozdovih,predvsem na Ljubljanskem Barju.Da,tudi živim na tem območju in sicer v Vnajih Goricah pri Brezovici.

Ne vem sicer,kako bi prispeval k ohranjanju favne in flore naših gozdov,zato sem se odločil za tak način obveščanja o nepravilnostih,ki se dogajajo tudi v tem predelu.

Pred 15 imi leti sem na tem območju srečal želve,Danes jih seveda ni več,ker nimajo dovolj zdrave prehrane zaradi prekomernega umetnega gnojenja njiv in travnikov.

Drevesa obolevajo nenavadno hitro,prav tako se manjša število divjih živali.K sreči na tem območju še živijo in se razmnožujejo kanje,tako da glede teh ptic zaenkrat ni potrebno skrbeti,da bi jim grozilo izumrtje.

Pred petimi leti se je zopet pojavil medved,kar je čisto v redu glede na njihov način pojavljanja v naši bližini,saj do sedaj ni bil še nihče ogrožen.Pretežno jej prehodna žival,edino v času siliranja se zadržuje dlje časa na tem območju.

Vsak dan sem nekajkrat v tem delu gozda,kjer sem namestil ptičje valilnice,toda nestrpneži jih intenzivno uničujejo in  kradejo.

                                     

  • Share/Bookmark

Zapisal-a doody v 14.09.2006 ob 16:17 pod miks

Komentiraj

Za pisanje komentarjev mora biti prijavljen.